شاید پیدا کردن شریک مناسب و شراکت با افراد متعدد، مشکلات زیادی برای کسب و کار شما ایجاد کند. به این فکر کرده‌اید که خودتان به تنهایی یک موسسه ایجاد کنید؟ یک موسسۀ غیرتجاری چه ویژگی‌هایی دارد؟ آیا امکانات کافی برای پیشرفت و کسب سود مورد انتظار شما فراهم می‌کند؟ این نوشتار به شما کمک می‌کند تا با ثبت موسسه و ویژگی‌های آن آشنا شوید. (برای مطالعۀ بیشتر می‌توانید به مطلب «تفاوت موسسه و شرکت» مراجعه کنید.)

تعریف موسسه غیرتجاری

      «مقصود از تشکیلات و موسسات غیرتجارتی مذکور در ماده 584 قانون تجارت، کلیۀ تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیرتجارتی از قبیل امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می‌شود اعم از آن‌که موسسین و تشکیل‌دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.»

 (مادۀ 1 آئین‌نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری)

در واقع آنچه در تعریف یک موسسه غیرتجاری مهم است، این است که برای اهداف تجارتی تأسیس نشده باشد. موضوع فعالیت‌های یک موسسه، امور فرهنگی، علمی، ادبی، فعالیت‌های خیرخواهانه و موضوعاتی از این قبیل است.

اشتباهات متداول:
برخلاف آنچه تصور می‌شود، موسسات می‌توانند به قصد جلب منافع مادی و تقسیم سود ایجاد شوند. و این قصد، منافاتی با ماهیت موسسه ندارد. بلکه عملکرد موسسه مهم است. و این‌که وارد فعالیت‌های تجارتی نشود.

فواید و کاربردهای موسسات غیرتجاری

اگر موضوعی که برای فعالیت انتخاب کرده‌اید غیرتجاری است، حتما از قالب موسسه برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنید. همه روزه با موسسات بسیار زیادی مواجه هستیم. برای مثال موسسات آموزشی و کمک آموزشی، یا موسسات آموزش زبان‌های خارجی. به طور کلی موسساتی که هدف از ایجاد آن‌ها استفاده از مزایای شرکت‌های تجاری نباشد.

بدیهی‌است که موسسات نیز از منافع مادی استفاده می‌کنند و ممکن است حتی هدف از ایجاد آن‌ها انتفاع مادی باشد. و  در پایان سال مالی خود، سودآوری بالایی هم داشته باشند. اما هیچ‌گاه موضوع فعالیت موسسه از قالب فعالیت‌های فرهنگی و علمی و ادبی و. خارج نمی‌شود.

شرایط و مدارک لازم جهت ثبت موسسه

اگر تصمیم به ثبت موسسه گرفته‌اید، خوب است اطلاعات و مدارک زیر را تهیه کنید:

  1. اطلاعات متقاضی ثبت (مانند نام و نام خانوادگی، شماره ملی و.)
  2. تعیین نام موسسه غیرتجاری (همانند تعیین نام شرکت‌های تجاری)
  3. موضوع فعالیت موسسه
  4. نشانی مرکز اصلی موسسه
  5. تعیین سرمایه موسسه
  6. اسامی و سمت اشخاص
  7. رومه رسمی و کثیرالانشار
  8. دو نسخه تکمیل شده از تقاضانامه ثبت موسسه با امضاء شرکا
  9. دو نسخه تکمیل شده از اساسنامه موسسه با امضاء شرکا
  10. دو نسخه صورت‌جلسه مجمع موسسین
  11. مجوز ایجاد موسسه (در صورت لزوم)
  12. رونوشت برابر با اصل شدۀ شناسنامه و کارت ملی هیئت مدیره و شرکا
منبع: http://mag.sabtyar.com/1423/ثبت-موسسه/
ثبت شرکت موسسه ,موسسات ,غیرتجاری ,ایجاد ,فعالیت‌های ,استفاده ,موسسه غیرتجاری ,مدارک لازم ,نسخه تکمیل ,امضاء شرکا ,فعالیت موسسه ,موضوع فعالیت موسسه منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دکتر مریم میرزایی مقدم پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان Alien Music عاشقانه های یک غریبه